Danspodium 'Pas de Deux'

'Pas de Deux' is dans voor twee; Yo & Nicole hebben in 2014 samen de dansschool opgericht.

Tijdens hun balletopleiding aan het Koninklijk Conservatorium werden zij vriendinnen. Na hun danscarrière richtten zij samen Danspodium ‘Pas de Deux’ op, waar zij op professionele wijze klassiek dansonderwijs bieden aan kinderen en volwassenen. Dansplezier en persoonlijk contact staan bij hen voorop. 
De enorme schat aan ervaring in veel verschillende dansdisciplines nemen ze mee en van daaruit bieden zij diverse dansstijlen aan. Wat ontwikkeld wordt is muzikaliteit, techniek, gevoel voor dans en bovenal dansplezier!

Inmiddels is de dansschool flink gegroeid en zijn er 5 docenten bij gekomen. 

Het Docententeam

Nicole Boeree

Klassiek ballet; diverse lessen en niveau's vanaf 10 t/m 80 jaar en Self-Care.

Nicole is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na haar carrière bij het Nationale Ballet te Amsterdam en het Theater & Philharmonie Essen, begon zij met lesgeven bij het CKC. In het Digital Art Lab van het CKC heeft Nicole zich bekwaamd in digitale technieken en nieuwe lesvormen ontwikkeld. Zo kan zij haar computer hobby combineren en digitale middelen in zetten voor dans. 

Haar grote drijfveer is het doorgeven van haar passie en de danservaring die ze tijdens haar carrière heeft opgebouwd. Ze vindt het een uitdaging om het beste uit haar leerlingen naar boven te halen en samen te genieten van deze prachtige stijl.

Marieke van Delft

Kleuterballet & Expressie,
Kinderballet & Expressie, 
Promotiegroep 1 en 2

Marieke van Delft heeft 6 maanden masterclasses Jazz-dance, Klassiek ballet, Contemporary ballet en Tap-dance gevold in New York bij beroemde dansstudio's zoals oa ‘Broadway Dance Center’. 
Tijdens haar opleiding heeft ze haar passie voor dans gecombineerd met haar interesse in wetenschappen. Ze heeft na haar VWO-opleiding jaren lang les gegeven in binnen en buitenland en opgetreden in diverse shows, concerten en t.v. optredens.
De ervaring als performer deelt zij graag met haar leerlingen. In haar lessen staan dansplezier en gezelligheid centraal. Ze vindt het belangrijk dat de lessen voor de jongsten een veilige en vrolijke sfeer hebben. Voor de wat grotere kinderen moet het volgens Marieke een plek zijn om zelfvertrouwen op te bouwen en het eigen talent te kunnen ontwikkelen. 

Klea Golikja

Kinder klassiek ballet 1,
Kinder klassiek ballet 2,
Kinder klassiek ballet 3,
Klassiek ballet 5 met spitzen,
Klassiek ballet volwassenen advanced,
Jazz & Streetdance 1 en 2

Klea Golikja is afgestudeerd aan de Nationale Ballet School in Albanie, waar ze is opgeleid in de Vaganova stijl. Ze heeft verschillende opleidingen & workshops gevolgd, zowel in Albanië als in Nederland, om zich in alle dansstijlen te ontwikkelen. Na de bachelor opleiding in Dance & Education bij Codarts te Rotterdam, waar ze na 3 jaar gestopt is vanwege een blessure aan haar enkel, heeft ze zich volledig gericht op het lesgeven.

Als docent voelt ze zich gezegend dat ze haar liefde, passie, inzet en toewijding aan deze prachtige kunst aan haar leerlingen kan overdragen!

Ornella Marchwicka

Klassiek ballet 4, Klassiek ballet 6 met spitzen,Klassiek ballet volwassenen Basics,
Dansmix en Modern Jazz 9+, Modern Jazz 12+ en Modern Jazz 21+

Ornella studeerde dans aan ArtEz Kunstacademie in Arnhem. Sinds 2011 is ze performer, choreografe en dansdocente.

Als professionele danseres heeft Ornella gewerkt met o.a. Krisztina de Chatel, Itzik Galili en Ed Wubbe (Scapinoballet). Sinds 2011 is ze nauw verbonden met het Welles Theater; een danstheater gezelschap voor kinderen. Daar ontdekte ze hoe leuk ze het vond om met kinderen te werken en begon in 2014 met les geven. Naast haar passie voor dans vindt ze het belangrijk om haar leerlingen bewust van hun lichaam te maken en hun creativiteit en individuele talenten te helpen ontdekken.


Sandra Klijn

Self-Care

Sandra studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en danste bij het Nationale Ballet, Introdans en het Scapino Ballet.

Na haar danscarrière schoolde zij zich om tot HBO dansdocente. In China en Amerika certificeerde zij zich tot ChiNeng Qigong instuctor level 1 en 2. Sandra volgde diverse opleidingen en cursussen en geeft workshops ChiNeng Qigong bij verschillende academies en in het bedrijfsleven. Haar kracht en passie ligt bij mensen inspireren en in beweging brengen.

 

© Copyright Danspodium 'Pas de Deux' 2022