Danspodium 'Pas de Deux'

'Pas de Deux' is dans voor twee en samen hebben Yolanda en Nicole dit jaar 5 jaar hun dansschool.

Tijdens hun balletopleiding aan het Koninklijk Conservatorium werden Yolanda Germain en Nicole Sudibyo vriendinnen. Na hun carrière richtten zij samen Danspodium ‘Pas de Deux’ op, waar zij op professionele wijze klassiek dansonderwijs bieden aan kinderen en volwassenen. Dansplezier en persoonlijk contact staan bij hen voorop. 
De enorme schat aan ervaring in veel verschillende dansdisciplines nemen ze mee en van daaruit bieden zij diverse dansstijlen aan. Wat ontwikkeld wordt is muzikaliteit, techniek, gevoel voor dans en bovenal dansplezier!

Yolanda Germain geeft dit jaar helaas geen les meer, maar is wel nog steeds samen met Nicole achter de schermen bezig om er weer een mooi jaar van te maken.

Inmiddels is de dansschool flink gegroeid en zijn er 5 docenten bij gekomen. 

Het Docententeam

Nicole Sudibyo

Klassiek ballet; diverse lessen en niveau's vanaf 10 t/m 80 jaar en Rek & Strek

Nicole is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na haar carrière bij het Nationale Ballet te Amsterdam en het Theater & Philharmonie Essen, begon zij met lesgeven bij het CKC. In het Digital Art Lab van het CKC heeft Nicolet zich bekwaamd in digitale technieken en nieuwe lesvormen ontwikkeld. Zo kan zij haar computer hobby combineren en digitale middelen in zetten voor dans. 

Mijn grote drijfveer is het doorgeven van mijn passie en danservaring die ik tijdens mijn carrière heb opgebouwd. Het is altijd weer een uitdaging om het beste uit je leerlingen naar boven te halen en samen te genieten van deze prachtige stijl.

Ita de Hes

Kleuter Klassiek Ballet en de Promotiegroep klassiek/modern

Ita is op haar zevende begonnen met klassieke balletlessen en is nooit meer gestopt met dansen. Wel is ze naast klassiek ballet ook in ander stijlen gaan trainen zoals jazz, streetdance en moderne dans. Zij heeft een particuliere docentenopleiding gevolgd en danste semi-professioneel. 

Ita heeft 10 jaar een eigen balletschool gerund en heeft naast het lesgeven ook theaterprojecten opgezet en uitgevoerd. Dansplezier en inspanning gaan samen in haar lessen en haar motto is dat iedereen kan dansen!

Lotte van Leerdam

Kinder Klassiek ballet 1, 2 & 3

Lotte is als klein meisje begonnen met klassiek ballet. Tijdens haar lagere schooltijd is zij aangenomen bij de vooropleiding van Codarts in Rotterdam. Daarna heeft ze de havo voor muziek en dans gedaan en is na haar havo diploma de opleiding docent dans bij Codarts gaan doen. Dit jaar hoopt ze af te studeren. Lotte heeft stage gelopen en danslessen gevolgd in China en Amerika.

Lotte geeft al een aantal jaren danslessen aan verschillende leeftijden in verschillende stijlen en  vindt dat iedereen heel veel dansplezier moet beleven.


Maaike Gilden

Dansmix en Modern Jazz 9+, 14+ en 21+

Maaike studeerde in 2014 af aan de dansdocentenopleiding Codarts in Rotterdam. Na haar studie ontwikkelde ze als choreograaf en danser, dansvoorstellingen voor het Primair Onderwijs in Zoetermeer & Rotterdam.

Daarnaast geeft Maaike verschillende danslessen bij: CKC & partners, SKVR, Prinses Ireneschool & dansschool Evites. Ook werkt zij als dansdocent in het Primair Onderwijs. "Dansplezier staat voor mij voorop tijdens het dansen. Iedereen kan dansen, ongeacht zijn of haar achtergrond of leeftijd."

Eline Jansen

Drama en toneellessen DaZaDra 1 & DaZaDra 2

Eline geeft sinds haar 18e les op diverse jeugd theaterscholen en basisscholen, waar ze haar passie voor dans en theater deelt met kinderen. Ze choreografeert amateur musicals en regisseert zowel jongeren als volwassenen.

Eline zingt en speelt al jarenlang in diverse dinershow en werkt als actrice in diverse straatgezelschappen."Ik hou van mijn vak, van het tot bloei laten komen van de dans- en theaterkwaliteiten van ieder kind. Om ze te laten stralen en vertrouwen te geven in het eigen kunnen."

Karen Levin

Zanglessen DaZaDra 1 & DaZaDra 2

Karen is in 1994 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, met als hoofdvak zang lichte muziek. Na haar Conservatoriumopleiding is ze muziekles gaan geven aan het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam en heeft jarenlang lesgegeven aan een tienerkoor van de SKVR en zangles gegeven aan het Hofpleintheater in Rotterdam.

Karen heeft vanaf haar 11e jaar in verschillende professionele theaterproducties opgetreden en zingt momenteel samen met Yolanda in het damestrio "The Cherries".

© Copyright Danspodium 'Pas de Deux' 2019