Volwassenen - 55 jaar en ouder

Klassiek Ballet 55+
vanaf 55 jaar

Een les voor de oudere jeugd ;). Tegenwoordig zijn we nog steeds jeugdig van geest en we willen zo veel mogelijk genieten van de dingen waar we vroeger geen tijd voor hadden. We willen vooral dingen doen waar we ons goed bij voelen. Alleen nu op zo’n manier dat het goed voor je is en je er echt van kan genieten en dat doen we in deze balletles!

Ieder op zijn niveau natuurlijk en vanuit het idee, het moet vooral goed voelen en leuk zijn. Leuk is het zeker, vinden de cursisten. 

Na de les praten we na in de gezellige lounge, onder het genot van koffie of thee. 

Klassiek ballet 55+ is geschikt voor alle niveau's. De les heeft een rustige opbouw en we beginnen altijd aan de bar. Onder begeleiding van klassieke muziek geven we alle spieren de aandacht die ze verdienen en rekken de boel flink op. Houding en techniek is bij elke leeftijd een belangrijk aandachtspunt voor klassiek geschoolde docent Nicole Sudibyo en zij is van mening dat het bij de doelgroep 55+ zelfs nog veel belangrijker is dan ooit te voor.


Rek & Strek
alle leeftijden

Jezelf letterlijk oprekken
In de rek- en strekles ga je letterlijk jezelf oprekken. Dat is prettig omdat je lekkerder in je vel komt te zitten, maar het is ook voor elke vorm van lichaamsbeweging een verrijking. Iedere beweging gaat soepeler en gemakkelijker als je lenig en flexibel bent.

Ondersteuning
Je kunt rekken en strekken dus zien als een ondersteuning van andere dingen die je doet. Ook bij dans is het belangrijk om een zekere lenigheid te hebben. Niet iedereen is van nature lenig, veel mensen die aan ballet en dans doen, weten dat. Het goede nieuws is, dat hoe meer en beter je rekt, hoe leniger je wordt. De ervaring leert nu al dat deelnemers verbaasd zijn over hun vooruitgang.

 De les
We beginnen natuurlijk met een heel goede warming-up. En dan gaan we rekken en strekken, op de grond en aan de barre. Je rekt je hele lichaam, voorzichtig en gecontroleerd. Rek & Strek is voor iedereen die leniger wil worden. Verder doen we ook oefeningen voor spieropbouw.

My Services
© Copyright Danspodium 'Pas de Deux' 2019