8 t/m 11 jaar

Kinder Klassiek Ballet 2
7 t/m 9 jaar

De lessen worden steeds iets serieuzer, maar dansplezier staat nog altijd voorop! Deze les gaat wat dieper in op de technische vaardigheden die nodig zijn om klassiek ballet onder de knie te krijgen. Denk hierbij aan sprongen, draaien, uitgebreide armen en posities. Op een vrolijke wijze werken we samen aan houding, lenigheid, kracht muzikaliteit en discipline. 

Lotte is een lieve en enthousiaste juf met een passie voor klassiek ballet!


Kinder Klassiek Ballet 3
9 t/m 11 jaar

Lotte is een jonge docente die de leerlingen met veel enthousiasme de klassiek techniek aanleert. Er heerst een positieve sfeer en dansplezier staat voorop. Eén keer paar jaar mogen de leerlingen aan hun familie en vrienden laten zien wat zij geleerd hebben tijdens de jaarlijkse voorstelling die wij elk seizoen organiseren. 


Promotiegroep klassiek/modern
8 t/m 11 jaar

Deze groep is voor leerlingen die van optreden houden. De les duurt 75 minuten; 45 minuten werken we aan klassieke ballettechniek en 30 minuten aan het instuderen van choreografieën. 

De stijl van de choreografieën is een combinatie van klassiek en modern. De leerlingen maken door middel van improvisatie oefeningen ook zelf materiaal voor de choreografieën en een aantal keer per jaar zal de Promotiegroep hiermee optreden.


Klassiek Ballet 4
10 t/m 12 jaar

Na Kinder klassiek ballet 1, 2 & 3 kom je in Klassiek ballet 4, waar meer aandacht besteed wordt aan de stijl en techniek van klassiek ballet.

De les wordt gegeven door de gepassioneerde docente Nicole Sudibyo. Met veel geduld en liefde wordt aandacht geschonken aan het ontwikkelen van de klassieke danstechniek, waarbij rekening wordt gehouden met ieders talenten en mogelijkheden. Individuele aandacht en precisie zijn elementen die voor Nicole hoog in het vaandel staan. In combinatie met veel dansplezier vormen zij de belangrijkste elementen in deze les. 


Dansmix
6 t/m 9 jaar 

Kan jij ook niet kiezen uit de verschillende dansstijlen? Dan is Dansmix wat voor jou! Tijdens de lessen Dansmix maken de kinderen kennis met verschillende dansstijlen zoals moderne dans, klassiek ballet, jazz en musicaldans. Per blok leer je de basistechniek van een dansstijl en dansen we op verschillende muziek. 

In de lessen wordt gewerkt aan bewustwording van lichaamshouding, vormgevoel, coördinatie, lenigheid, muzikaliteit en zelfvertrouwen. Dit biedt een gevarieerde les waarbij dansplezier centraal staat. 


Modern Jazz 9+
vanaf 9 jaar 

Kan jij niet stilzitten zodra er muziek opstaat? Dan is deze les geschikt om los te komen! Bij modern jazz komen alle elementen uit de moderne dans en de jazzdans bij elkaar. Ademhaling, ruimtegebruik, dynamiek, beweging, creativiteit en fantasie worden spelenderwijs tijdens de les aangeboden.

De les start met een warming up, gevolgd door een aantal oefeningen, zoals bewegen door de zaal en afsluitend een choreografie. Daarnaast ga je zelf ook creatief aan de slag door middel van improvisatie.

Rek & Strek 
alle leeftijden vanaf 9 jaar 

In de rek- en strekles ga je letterlijk jezelf oprekken. Dat is prettig omdat je lekkerder in je vel komt te zitten. Rekken is voor elke vorm van lichaamsbeweging een verrijking. Iedere beweging gaat namelijk soepeler en gemakkelijker als je lenig en flexibel bent. 

We beginnen met een goede warming-up. En dan gaan we voorzichtig en gecontroleerd rekken en strekken, op de grond en aan de barre. Rek & Strek is voor iedereen die lekkerder in zijn vel wil zitten en leniger wil worden. 

My Services
© Copyright Danspodium 'Pas de Deux' 2019