12 t/m 15 jaar


Klassiek ballet 4
10 t/m 12 jaar

Na Kinder klassiek ballet 1, 2 & 3 kom je in Klassiek ballet 4, waar meer aandacht besteed wordt aan de stijl en techniek van klassiek ballet.

De les wordt gegeven door de gepassioneerde docente Nicole Sudibyo. Met veel geduld en liefde wordt aandacht geschonken aan het ontwikkelen van de klassieke danstechniek, waarbij rekening wordt gehouden met ieders talenten en mogelijkheden. Individuele aandacht en precisie zijn elementen die voor Nicolet hoog in het vaandel staan. In combinatie met veel dansplezier vormen zij de belangrijkste elementen in deze les. 


Promotiegroep klassiek/ modern 2
11 t/m 14 jaar

Nieuw dit jaar; Deze groep is voor geselecteerde leerlingen die van optreden houden en minimaal 2 lessen per week doen. De les duurt 75 minuten; 45 minuten werken we aan ballettechniek en 30 minuten aan het instuderen van choreografieën. 

De stijl van de choreografieën is een combinatie van o.a. klassiek en modern. De leerlingen maken door middel van improvisatie oefeningen ook zelf materiaal voor de choreografieën en een aantal keer per jaar zal de Promotiegroep hiermee optreden. 
Een belangrijk onderdeel van de les is het voorbereiden en meedoen aan wedstrijden!


Klassiek ballet 5 met spitzen (of voorbereidend spitzen) 
vanaf 12 jaar

Klassiek ballet is een mooie en sierlijke dansstijl die veel uitdaging biedt en waar je veel plezier aan zult beleven. Het is goed voor je houding en je zelfvertrouwen! Klassiek ballet is de basis voor alle andere dansvormen en je kunt het goed combineren met andere stijlen.

We beginnen aan de bar, daarna verplaatsende combinaties in het midden met sprongen en pirouettes. Tot slot dansen we over de diagonaal door de zaal. Dit alles door middel van leuke, afwisselende en uitdagende oefeningen. Er wordt veel aandacht besteed aan de juiste houding, de uitstraling en het dansgevoel. Het dansplezier staat natuurlijk voorop!


Modern Jazz 12+
vanaf 12 jaar

Kan jij niet stilzitten zodra er muziek opstaat? Dan is deze les geschikt om los te komen! Bij modern jazz komen alle elementen uit de moderne dans en de jazzdans bij elkaar. Ademhaling, ruimtegebruik, dynamiek, beweging, creativiteit en fantasie worden spelenderwijs tijdens de les aangeboden.

De les start met een warming up, gevolgd door een aantal oefeningen, zoals bewegen door de zaal en afsluitend een choreografie. Daarnaast ga je zelf ook creatief aan de slag door middel van improvisatie.


Street, Jazz & Showmix 2                                        10 +

Hou je van verschillende dansstijlen? Hou je van afwisselende danscombinaties? Misschien vind je het lastig om uit de diverse stijlen te kiezen, dan hebben wij voor jou de perfecte dansles! Onze docente Klea Golikja heeft alles in huis om jou alle stijlen te laten ervaren in een wervelende dansles. Met jazzballet werk je aan je techniek, en daardoor merk je al snel dat je met sprongen vooruit gaat. Met de stoere passen van streetdance versterk je je conditie en ontwikkel je je muzikaliteit. De uitstraling en het spel van showdans maakt het helemaal af. Je werkt dus aan je techniek maar vooral aan het instuderen van spetterende choreografieën.
Street, Jazz & Showmix is een les waarin drie dansstijlen gemixt worden. Deze unieke mix is ontzettend geliefd bij jongens en meiden!
 


© Copyright Danspodium 'Pas de Deux' 2021