Klassiek ballet 12+

'Een dag niet gedanst is een dag niet geleefd.'


Klassiek ballet 12+ (met spitzen)
maandag 17.45u - 18.45u (tot 19.15)
- docente: Nicolet Sudibyo

Klassiek ballet ouderwets en saai? Allesbehalve dat! Klassiek ballet is een mooie en sierlijke dansstijl die veel uitdaging biedt en waar je veel plezier aan zult beleven. Het komt bovendien je houding ten goede en vergroot je zelfvertrouwen! Klassiek ballet is de basis voor alle andere dansvormen en je kunt het goed combineren met andere stijlen.

Leeftijd

De balletlessen zijn van 12 t/m 17 jaar.

De les

Gezamenlijk werken we in de les aan de techniek aan de bar; verplaatsende combinaties in het midden met sprongen en pirouettes, en tot slot oefenen we diagonaal door de zaal. Dat alles door middel van leuke, afwisselende en uitdagende oefeningen. Er wordt veel aandacht besteed aan de juiste houding, de uitstraling en het dansgevoel. Het dansplezier staat natuurlijk voorop!

Met of zonder spitzen...

Je kunt deze les volgen zonder spitzen, dan is het een les van één uur en met spitzen is het een les van anderhalf uur.

Wil je graag op spitzen dansen maar heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan kan je je in eerste instantie opgeven voor de les van één uur, we gaan dan samen bekijken wat jouw mogelijkheden zijn en of je dit jaar al aan spitzen toe bent, want een goede en verantwoorde basis is hierbij het sleutelwoord!

Voorstelling!

1 x per jaar doen we mee aan een dansvoorstelling in of buiten het CKC-gebouw.
"Wij vinden het heel belangrijk dat de leerlingen door de jaren heen toneelervaring opdoen en zo kunnen laten zien aan hun ouders, familie en vrienden en natuurlijk ook het overige publiek wat ze geleerd hebben. Daarnaast is het meedoen aan een voorstelling geweldig leuk, spannend en leerzaam."

Klassiek ballet 16+

'There are short-cuts to happiness and dancing is one of them.'

Klassiek ballet 16+ (met spitzen)
dinsdag 20.00u - 21.00u (tot 21.30u)
- docente: Nicolet Sudibyo

Klassiek ballet is een mooie en sierlijke dansstijl die veel uitdaging biedt en waar je veel plezier aan zult beleven. Het komt bovendien je houding ten goede en vergroot je zelfvertrouwen! Klassieke ballet is de basis voor alle andere dansvormen en je kunt het goed combineren met andere stijlen.

Leeftijd

De balletlessen zijn voor gevorderden van 16 jaar en ouder.

De les

In de les staat dansplezier centraal! Het doel van de les is om door middel van leuke variërende oefeningen, de techniek en dansbelevenis te vergroten. Daarnaast besteden we ook aandacht aan lenigheid. Dat dit fysieke aspect een belangrijke rol inneemt in de techniek van klassiek ballet moge duidelijk zijn. Het goede nieuws is dat hoe meer en beter je rekt, hoe leniger je wordt. Vandaar dat  Danspodium 'Pas de Deux' van af het nieuwe seizoen reklessen gaat aanbieden.

Met of zonder Spitzen

Je kunt deze les volgen zonder spitzen als losstaande les van 1 uur, maar je kunt deze les ook volgen met een half uur spitzen er achteraan.

Wil je graag op spitzen dansen maar heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan kan je je in 1e instantie opgeven voor de les van één uur en dan gaan we samen bekijken wat jouw mogelijkheden zijn en of je er dit jaar al aan toe bent om te spitzen, want een goede basis is hierbij het sleutelwoord!

Voorstelling!

1 x per jaar doen we mee met een dansvoorstelling in of buiten het CKC & partners-gebouw.
"Het is  een hele bijzondere ervaring om naar een voorstelling toe te werken. In de les maken we altijd gebruik van de creatieve inbreng van de leerlingen om zo een mooie choreografie te creëren. Samen sta je sterk en kom je tot een goed resultaat! Dat niet alleen: het is een heel leerzaam proces en goed voor het zelfvertrouwen van de leerling."

Spitzen

'Life without dance...what's the pointe.'

Spitzen vanaf 12 jaar 
- docente: Nicolet Sudibyo


De spitzen lessen duren een half uur. Je kunt deze niet los volgen, maar altijd in aansluiting op je klassieke les. Dan heb je je goed warm getraind en ben je er helemaal klaar voor!

Op spitzen dansen blijkt vaak voor een heleboel meisjes een droom te  zijn. Iets waar ze naar uitkijken en naar toeleven. Een bekroning op al die jaren van klassieke danslessen, als een kers op de taart!

Yolanda en ik hebben zelf jarenlang op spitzen gedanst en weten als geen ander wat er allemaal bij komt kijken voor je zover bent dat je net zo vrij kunt dansen met spitzen aan als zonder spitzen. Op spitzen dansen is een heel bijzonder gevoel. In tegenstelling tot dansen op gewone balletschoenen is het praktisch onmogelijk om met minder dan de volle 100% inzet op spitzen te dansen. Dit is ook tevens het pluspunt van de spitzen lessen, het is leuk en de leerlingen worden er heel sterk van. Bovendien worden het echte doorzetters!

Vanaf 12 jaar is het mogelijk om op spitzen te dansen. Hiervoor moeten je techniek en fysiek zodanig ontwikkeld en geschikt zijn dat je in overleg met mij en na goedkeuring van de fysiotherapeut op spitzen mag dansen!