Kinder klassiek ballet 3

'Als we dansen, laten we ons hart spreken.'

Kinder klassiek ballet 3.1; 9 t/m 11 jaar
woensdag va
n 16.00u - 17.00u &
Kinder klassiek ballet 3.2; 9 t/m 11 jaar
donderdag va
n 16.30u - 17.30u
- docente: Yolanda Germain

 Deze les gaat wat dieper in op de technische vaardigheden die nodig zijn om de klassieke techniek onder de knie te krijgen.  Aandacht voor sprongen, draaien, uitgebreide arm en been positie ’s en ook wat moeilijkere combinaties leren we aan. Er wordt op een positieve wijze gewerkt aan onder andere houding, lenigheid, kracht, muzikaliteit en discipline.

Yolanda Germain is een  gepassioneerde docente die al jarenlang op hoog niveau klassiek ballet doceert. Zij wil haar kennis graag overbrengen aan jonge leerlingen die het leuk vinden om klassiek ballet te leren dansen. Zij geeft met overgave les, waarbij de positieve sfeer en dansplezier de boventoon voert. Zij leert de kinderen met veel gevoel de techniek van klassiek ballet aan. Het geleerde mogen de leerlingen aan hun familie en vrienden laten zien tijdens de jaarlijkse voorstelling die wij elk seizoen organiseren.

 

Klassiek ballet 10 t/m 12

‘Mis geen kans voor een dans’.

Klassiek ballet 10 t/m 12 jaar
dinsdag 17.00u - 18.00u
- docente Nicolet Sudibyo

 

 Je hebt inmiddels wellicht al opgemerkt dat het danspodium ‘Pas de Deux’ zeer gespecialiseerd is in Klassiek Ballet. Voor zowel de beginnende als de gevorderde leerling bieden we in alle leeftijdscategorieën lessen aan. Zo ook nu met deze les klassiek voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Geleid door de gepassioneerde docente Nicolet Sudibyo wordt in deze les op hoog niveau dansonderwijs gegeven. Met veel geduld en liefde wordt aandacht geschonken aan het ontwikkelen van de klassieke danstechniek, waarbij rekening wordt gehouden met ieders talenten en mogelijkheden. Individuele aandacht en precisie zijn elementen die voor Nicolet hoog in het vaandel staan. In combinatie met veel dansplezier vormen zij de belangrijkste elementen in deze les. Je ontwikkelt je uithoudingsvermogen, muzikaliteit, techniek en kracht, terwijl je heerlijk aan het dansen bent! Het geleerde mogen de leerlingen aan hun familie en vrienden laten zien tijdens de jaarlijkse voorstelling die wij elk seizoen organiseren.

 

Klassiek ballet 4; Danstheater

'Variatie maakt ballet rijker.'

Klassiek ballet 4; Danstheater 10 t/m 15 jaar
donderdag 17.30u -18.30u
- docente Yolanda Germain

 

Zoek je nog een superleuke uitdaging? Vind je het dansen van verschillende choreografiën en dansstijlen leuk? Heb je al wat danservaring en wil je naast je gewone balletles iets speciaals en supergaafs doen en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan is deze les helemaal iets voor jou!

Na een korte klassieke warming up gaan we diverse dansstijlen beoefenen. Je gaat klassieke, moderne en lyrical choreografieën dansen en zelfs een aantal bijzondere musical dansstijlen zullen voorbij komen.

De les wordt gegeven door Yolanda Germain, zij heeft heel veel zin om de door haar opgedane ervaring met de leerlingen te delen! Ze had tijdens haar danscarriere het voorrecht om met een aantal grote choreografen te mogen werken zoals Hans van Manen, Chet Walker, Charles Charny, Nils Criste, Jiri Kylian. Ook bestudeerde ze de stijl van Bob Fosse, een zeer specifieke en bijzondere danstaal. Al deze invloeden en stijlen zullen in de choreografieën gebruikt worden, maar ook de input van de kinderen zal meegenomen worden, zo wordt het een gezamenlijk creatieproces. De kinderen zullen een aantal keer tijdens het seizoen de dansen op het podium of tijdens een presentatie uitvoeren.