DaZaDra 1

'Zing, lach, spring en dans'


DaZaDra 1
8 t/m 13 jaar
woensdag van 17.15u- 18.15.u
- docentes Eline Jansen & Yolanda Germain


Musicaldans is al een hele tijd populair op dansscholen. Leuk natuurlijk, maar hoe bijzonder zou het niet zijn om de drie disciplines van het musicaltheatervak in één les te kunnen beoefenen? Daar heeft het Danspodium flink over nagedacht en zie hier;

DaZaDra!
Dit staat voor dans, zang en drama.

Wil jij kennismaken met het theatervak en hou je van dansen, zingen en spelen?

Dan is DaZaDra een prachtige gelegenheid om kennis te maken met 3 verschillende disciplines van het vak! We gaan choreografieën dansen uit musicals, zangstukken instuderen en scènes spelen. Het spreekt voor zich dat we de 3 disciplines ook met elkaar combineren en naar een voorstelling toewerken!

Dans.

Na de warming-up ligt de nadruk op dans. We gaan dansen leren uit allerlei verschillende musicals en shows doen. Bijvoorbeeld uit Annie, A Chorus Line en Oliver. Musicaldans is eigenlijk een enorm breed begrip, want zoveel musicals zoveel dansstijlen, waarin je je heerlijk kan uitleven! In een later stadium zullen we bij het dansen ook de zang voegen, een echte uitdaging!

Zang.

We warmen de stembanden ook even op met wat zangoefeningen, daarna gaanwe samen mooie ensemblestukken zingen uit bekende musicals of shows. Om je partijen in te studeren is het handig om een smart Phone met dictafoonapp, of een ander opnameapparaat mee te nemen. Zo kan je je eigen stem op een handige en makkelijke wijze instuderen.

Dra
ma.

Tijdens het dansen is je uitstraling ook erg belangrijk, en daarom gaan we ook speloefeningen doen. We spelen scènes uit bekende musicals, maar zullen ook theatersport en mime doen. Theatersport stimuleert je improvisatietalent (en je lachspieren) en je vermogen om snel in te spelen op verschillende situaties.


En verder?

Trek lekker zittende danskleding aan, vergezeld met een paar balletschoenen of dancesneakers.

De les wordt gegeven in dansstudio 3 van het CKC. Voor praktische informatie klik op….; juist ja! Klik op praktische informatie;)

 

 

 

 

 

DaZaDra 2

'Alle kinderen worden sterren
als we ze laten stralen!'

DaZaDra 2 10 t/m 15 jaar
woensdag van 18.15u- 19.15u
- docentes Eline Jansen & Yolanda Germain

Wil jij kennismaken met het theatervak, en hou je van dansen, zingen en spelen? Dan is DaZaDra -dans, zang en drama- een prachtige gelegenheid om kennis te maken met 3 verschillende disciplines van het vak! We dansen stukjes uit musicals, studeren zangstukken in, doen drama oefeningen en spelen scenes. Het spreekt voor zich dat we de 3 disciplines ook met elkaar combineren!

Seizoen 2018-2019:

Wegens groot succes hebben wij vorig jaar de lessen en repetities uitgebreid met DaZaDra 2, deze les wordt gegeven door 2 ervaren en gepassioneerde docenten. Eline Jansen za richt zich op spel en dans, Yolanda Germain neemt de zang onder haar hoede. Een verdieping van de 3 disciplines van het musicalvak; meer choreografie, meerstemmige zang en uitdagende scenes.

Voorstelling.

Elk seizoen werk je toe naar een voorstelling, zodat je ouders, familie en vrienden je kunnen zien stralen op het podium!

Enthousiast geworden? Meld je dan aan!

En verder?

Trek lekker zittende danskleding aan, vergezeld met een paar balletschoenen of dancesneakers.

De les wordt gegeven in dansstudio 3 van het CKC. Voor praktische informatie klik op….; juist ja! Klik op praktische informatie;)

 

 

 

 

 

Rek & Strek

''No pain no gain'


Rek & Strek
woensdagmiddag van 17.00u - 18.00u
- docente Nicolet Sudibyo

Heb je soms het gevoel dat je lichaam te klein en te strak is? Dat kun je veranderen. Als je gaat rekken en strekken, krijg je meer ruimte. Letterlijk en figuurlijk.

Een lenig en flexibel lichaam zit zo lekker!

Jezelf letterlijk oprekken

In de rek- en strekles ga je letterlijk jezelf oprekken. Dat is prettig omdat je lekkerder in je vel komt te zitten, maar het is ook voor elke vorm van lichaamsbeweging een verrijking. Iedere beweging gaat soepeler en gemakkelijker als je lenig en flexibel bent.

 

Ondersteuning

Je kunt rekken en strekken dus ook zien als een ondersteuning van andere dingen die je doet. Ook bij dans is het belangrijk om een zekere lenigheid te hebben. Niet iedereen is van nature lenig, veel mensen die aan ballet en dans doen, weten dat. Het goede nieuws is, dat hoe meer en beter je rekt, hoe leniger je wordt. De ervaring leert nu al dat deelnemers verbaasd zijn over hun vooruitgang.

 De les

We beginnen natuurlijk met een heel goede warming-up. En dan gaan we rekken en strekken, op de grond en aan de barre. Je rekt je hele lichaam, voorzichtig en gecontroleerd. Rek & Strek is voor iedereen die leniger wil worden. We hanteren als minimum leeftijd 9 jaar, maar dit is niet meer dan een richtlijn. Ben je jonger en wil je serieus meedoen? Wil je leniger worden en kan je tegen een beetje pijn? Dan ben je van harte welkom!

 Slangenmens

Marco, mijn danspartner en hartsvriend sinds de tijd dat ik bij het Theater & Philharmonie Essen danste, is na zijn danscarrière slangenmens & cancan expert geworden. Niet dat hij vroeger nou zo lenig was, maar door de jaren heen heeft hij die lenigheid opgebouwd en inmiddels tot een succes weten om te zetten. Hij is in Parijs, en ook in de rest van Europa, beroemd geworden om zijn rekmethode. De milde variant die ik hiervan aanbied, stamt af van zijn concept.

Wat heb je nodig?

Comfortabele danskleding.

Prijs

De cursus Rek & Strek is in vergelijkingen tot de andere cursussen behoorlijk goedkoop. De reden hiervoor is dat ik de drempel hierdoor wil verlagen; ik weet zeker dat deze extra rekles jullie echt goed zal doen en ik hoop dan ook dat jullie massaal mee gaan doen! En even voor de duidelijkheid, deze les is echt niet alleen voor dansers! Iedereen heeft er recht op om zich fit en lekker in zijn vel te voelen!

12 lessen t/m 20 jaar: €63
12 lessen 21 jaar en ouder: €69

Heb je er al zin in?